star audicien

StAr audicien: Na- en bijscholing

Iedere kwaliteitsgerichte triage audicien weet dat hij/zij ingeschreven moet staan bij de Stichting Audicienregister (hierna: StAr). Om inschreven te blijven ben je verplicht om de nodige na-en bijscholing te volgen. Dit om de theoretische kennis op peil te houden. Weet jij al welke scholing je gaat volgen om StAr audicien te blijven?

Scholingspunten

Jaarlijks moet je als audicien minimaal 100 scholingspunten halen om je registratie te behouden. Eens per 3 jaar wordt dit gecontroleerd. Sinds 2018 heeft AuDidakt de organisatie van bij-en nascholing voor audiciens overgenomen van het Audicienregister. Op de website van AuDidakt vind je een compleet overzicht van de scholingsmogelijkheden. Ook wordt elke scholing die je volgt bijgehouden in jouw persoonlijke scholingsdossier. Afhankelijk van de opleiding die je volgt verkrijg je een aantal PE-punten. Je kunt op de website van AuDidakt goed zien hoeveel PE-punten je krijgt per gevolgde opleiding.

Verschillende aanbieders

Er zijn verschillende aanbieders die na-en bijscholing verrichten. De partijen die nu op de website van AuDidakt staan zijn:

  • Hoortoestel Advies Centrum
  • Comfoor B.V.
  • Adelante
  • Stichting MBO Amersfoort /DHTA
  • Sonova Nederland B.V. / Unitron
  • Kristal Hooradvies
  • LUMC Centrum Audiologie en Hoorimplantaten
  • Brancheorganisatie GAIN

Audicienscongres

Normaal gesproken vindt er elk jaar een audicienscongres plaats. Een mooie gelegenheid voor vakgenoten om elkaar te ontmoeten, maar ook om in contact te komen met de verschillende leveranciers, fabrikanten en andere experts. Het mooie van het congres was dat je hier naast een mooie dag ook direct PE-punten mee kon verdienen. Helaas zal er in 2022 geen congres plaatsvinden, maar zullen er verschillende Webinars worden gehouden.

MBO-opleiding

Ben je nog niet toe aan de na-en bijscholing, maar ben je wel geïnteresseerd in het vakgebied van de star audicien? Lees dan eens verder in een andere artikel waar wij je uitleggen hoe je je binnen 2 of 3 jaar kunt laten scholen tot een volwaardig audicien!