lockdown

Solliciteren?

Opnieuw een lockdown… We zijn er helaas nog niet uit en met zijn allen zitten we weer in hetzelfde schuitje. Lockdown is voor veel mensen een begrip geworden wat men liever kwijt is dan rijk. Denkende aan alle werkgevers en werknemers die in een niet-essentiële branche zitten huilt mijn ondernemers hart. Met geluk mogen audiciens spreken van een winkel die onder de categorie essentieel valt. De lockdowns worden ons gelukkig bespaard en ondanks dat klanten angstig zijn van de situatie, kunnen we ons er redelijk op inrichten en valt de schade mee ten opzichte van de volledig gesloten winkels.

Gek genoeg brengt een periode als deze ook wel weer kansen met zich mee. De tijd om te reflecteren op wat er allemaal gaande is. Crisis perioden vragen veel van de mens. Aangezien de wereld al ruim 2 jaar in crisis zit, kan je stellen dat er inmiddels heel veel van elkaar is gevraagd. Van werkgever naar werknemer en vice versa. Crisis brengt druk, druk brengt stress, stress brengt ontevredenheid. Op de werkplek komt dit vaak tot uiting en aangezien dit een plek is waar je (vaak) meer tijd doorbrengt dan je thuis doet, kan dit serieuze gevolgen hebben.

Wellicht is dat voor jou ook aan de orde. Misschien heb je gemerkt dat je al een tijdje niet meer lekker op je plek zit? Doordat je al erg lang op dezelfde plek werkt. Of doordat je niet helemaal op lijn ligt met je collega’s of werkgever? Of dat je simpelweg toe bent aan een nieuwe uitdaging? Het kan 1001 redenen hebben, maar vaak is sfeer de grootste en doorslaggevende factor waarom mensen willen wisselen van baan. Hoe gek het ook klinkt… Misschien is het juist nu wel de tijd om te wisselen van baan? Bekijk hieronder de 5 redenen om juist nu te solliciteren:

Ben je er uit en wil je je gaan oriënteren bij verschillende werkgevers? Bekijk dan ons vacature overzicht en begin met solliciteren op meerdere banen in jouw regio. Wellicht verrassen de verschillende werkgevers je enorm en begin jij het nieuwe jaar met een mooie, nieuwe uitdaging!