Overzicht audicien werkgevers en vacatures

Ben jij nieuwsgierig naar de mogelijkheden voor een nieuwe baan als audicien, maar weet je niet waar je moet beginnen? De audicien branche is door de vergrijzing in Nederland gegroeid tot een flinke omvang. Wij helpen je graag verder met een overzicht van de verschillende mogelijkheden. Wil je liever direct naar alle audicien werkgevers en vacatures? Klik dan op de button.

audicien werkgevers en vacatures

Keten bedrijven audio

Werken bij een keten bedrijf als audicien betekent dat je terecht komt bij de landelijk bekende namen in de markt, maar soms ook de meer regionaal bekende bedrijven. Feit blijft dat je alleen maar audio gerelateerde producten of diensten verkoopt en dat je meelift op de grote naam die deze bedrijven hebben. Denk bijvoorbeeld eens aan de marketing die je tegenkomt op radio, televisie of in andere media. Het ketenbedrijf heeft als voordeel dat ze veel klanten kunnen aantrekken door eens sterke marketing en en door afspraken met de grote zorgverzekeraars. Ze verkopen hierdoor relatief hoge volumes en draaien mede daardoor een mooie marge. Om dat te kunnen doen zie je wel vaak dat de ketenbedrijven een kleiner aanbod van producten hebben dan een zelfstandig audicien werkgever. Dat kan een bewuste keuze zijn, maar komt soms ook omdat ze onderdeel zijn van een grotere groep. Denk daarbij aan Schoonenberg als onderdeel van de Sonova groep. Of Beter horen als onderdeel van de Amplifon groep.

Een groot voordeel van de verschillende ketenbedrijven is dat ze veel inzetten op doorontwikkeling, doorgroeien en daarvoor vaak verschillende specialisten in huis hebben. Denk aan trainers, product specialisten en meer. Voor jou betekent dat volop ruimte voor ontwikkeling en ook nog eens ruimte om door te groeien in een andere rol of op een andere locatie.

De grootste ketens waar je als audicien kunt werken zijn: Schoonenberg, Beter Horen, Oorwerk en Van Boxtel Hoorwinkels.

De middelgrote ketens waar je kunt werken zijn: Into Ears, Kaasschieter hoortoestellen, Makker Hoorspecialisten, Hoorpartners, Oog voor Oren, Struijck Audiciens en All Ears Hoorzorg.

Keten bedrijven optiek en audio

Het gemak van optiek en audio gecombineerd! Je kunt tegenwoordig echt niet meer om ze heen, omdat ze het simpelweg goed doen. De gemengde doelgroep van optiek en audio heeft veel met elkaar gemeen, waardoor er de nodige kruisbestuiving van ‘interne’ klanten plaatsvindt. Daarbij werkt elke audicien bij het ketenbedrijf volgens dezelfde richtlijnen en regelgeving als de audicien met een ‘audio only’ dienst.

Deze gemende keten bedrijven hebben net als de audio only ketens een groot advertentie budget en vaak ook afspraken met grotere zorgverzekeraars. Je kunt dus verwachten dat je lekker veel klanten kunt helpen met jouw diensten en producten. Qua assortiment kopen deze bedrijven vaak in bij de grotere audio merken, maar dan onder een private label. Dit betekent ook een kleiner assortiment dan dat je merkonafhankelijk bent, maar wel dat je meer volume voordeel behaalt bij inkoop en verkoop. Ook de gemengde keten bedrijven zetten hoog in op leren en ontwikkelen. Je kunt dus flink doorgroeien. Soms zelfs tot zelfstandig ondernemer!

Als we het hebben om grote ketens, dan gaat het hier natuurlijk om Specsavers en Hans Anders. Beide partijen doen het goed in de markt voor audiciens en ze hebben zelfs al meerdere prijzen in de wacht gesleept. Denk daarbij aan de prijs beste winkelketen, categorie audiciens. Je kunt meer lezen over het werken bij deze bedrijven door te klikken op de bedrijfsnaam: Specsavers of Hans Anders.

Lokale specialisten

Deze lokale specialisten zijn vaak helemaal zelfstandig en soms onderdeel van een samenwerkingsverband, zoals bijvoorbeeld CVZA (Collectief van Zelstandige Audiciens), HoorProfs of Hoorpartners. Je komt vaak terecht in een klein team van collega’s die verspreid zijn over 1,2 of misschien 3 winkels. Soms zijn dit ook gecombineerde optiek en audio winkels. De meeste lokale specialisten zijn merkonafhankelijk, maar door het inkoopvoordeel wat zij krijgen zie je dat er ook steeds meer merkafhankelijke winkels onstaan. Er is geen goed of fout, maar eerder de vraag wat jij zelf prettig vindt. Denk hier goed over na voor jezelf.

Bij lokale specialisten zie je ook vaak dat zij draaien op hun lokale of soms regionale naamsbekendheid. De aantallen klanten zijn vaak iets minder groot waardoor je het vooral moet hebben van het persoonlijk contact en uitgebreid de tijd nemen voor jouw klant. Dit leidt normaal gesproken tot positieve reclame en lokale mond tot mond reclame.

Denk je aan lokale audicien bedrijven, is de lijst te groot om allemaal op te noemen… De volgende bedrijven bieden een klein overzicht van de mogelijkheden. Je kunt een compleet overzicht vinden op de website van het audicienregister.

ABC hoortechniek, Annemieks Hoorstudio, Bouwhuis Opticien-Audicien, Briljant Oogzorg, Decibel Hoortoestellen, Engin Ears, Hoorbegrip Hoor en Zie, Hoorstudio Strating, Haarlemmermeer, HoorCare, Hoorcentrum Wezep, Rutgers Hoortechniek, Stokvis & Stokvis, Stufkens Hoorspecialist, Van den Bersselaar, Veenma Hoortechniek en Zweers Hoortoestellen.

Solliciteren?

Ben je er na het lezen van dit artikel uit en weet je waar je wil gaan solliciteren? Bekijk dan ons vacature overzicht en solliciteer bij de audicien werkgever van jouw keuze.